Overslaan naar hoofdinhoud

Doorverwijzen naar Kaak Medisch Centrum?

Informatie voor verwijzers

Het KMC – Kaak Medisch Centrum, onderdeel van het Zaans Medisch Centrum, is gevestigd aan de rand van Amsterdam (Jan van Galenstraat 176-178). Onze dienstverlening kenmerkt zich door kwaliteitszorg en persoonlijke aandacht. Omdat wij weten hoe spannend een bezoek aan de kaakchirurg kan zijn, nemen wij altijd ruim de tijd voor uw patiënten. Wij hebben geen wachtlijst en ook in de avonduren kunnen patiënten bij ons terecht.

De kaakchirurgen van het KMC zijn aangesloten bij verschillende beroepsgroepen, zoals de Nederlandse Vereniging voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (NVMKA), KNMT, NVTS en NVOI. Onze werkmethodiek kenmerkt zich door het werken volgens een vooraf opgesteld behandelplan, heldere communicatie, korte lijnen met onze verwijzers en het mee denken met de wensen van de patiënt (b.v. kostenbesparing).

Binnen het KMC worden de volgende behandelingen verricht:

Mondchirurgie

 • Verwijderen van verstandskiezen;
 • Verwijderen van tanden, kiezen en wortelresten;
 • Wortelpuntoperatie (apexresectie);
 • Diagnostiek en behandeling van slijmvliesafwijkingen in de mondholte;
 • Vrijleggen van geïmpacteerde gebitselementen;
 • meer informatie

Kaak- en Gezichtschirurgie

 • Diagnostiek en behandeling van kaakgewrichts-klachten;
 • Botopbouw ten behoeve van implantologie;
 • Kaakoperaties: Orthognatische chirurgie/kaakorthopedie (verplaatsen onder- en/of bovenkaak);
 • Kin correcties/kin plastiek;
 • meer informatie

Ondanks het feit dat onze kleinschalige buitenpoli vele voordelen biedt t.o.v. ziekenhuizen, kunnen wij niet elke behandeling op locatie uitvoeren. Complexe MKA-chirurgie en in sommige gevallen implantologie zullen wij binnen het ziekenhuis te Zaandam plannen. Uiteraard in overleg met de patiënt.
Bij het Zaans Medisch Centrum is het tevens mogelijk om een behandeling onder algehele narcose uit te voeren. Hiervoor is een wachtlijst.

Hoe doorverwijzen?

Huisartsen, tandartsen en ook andere medisch specialisten hebben het ontzettend druk. Maak het daarom uzelf zo gemakkelijk mogelijk, indien u een patiënt door wilt verwijzen.

Maakt u graag direct telefonisch een afspraak voor uw patiënt:
Bel 020-2373637 en wij plannen een afspraak in.
De verwijsbrief kunt u ons mailen (via Zorgmail) of aan de patiënt mee geven.

Patiënten kunnen uiteraard ook zelf telefonisch contact met ons opnemen en een afspraak inplannen.
Zij kunnen bellen naar het klantcontactcentrum: 075-6501235.
De verwijsbrief kunt u ons mailen (via Zorgmail) of aan de patiënt mee geven.

Om te voorkomen dat er onnodig extra kosten worden gemaakt, willen wij u vragen om OPT’s (van de afgelopen 3 maanden) mee te sturen.

Intercollegiaal overleg

In sommige gevallen is het prettig om een casus of een behandeling met de kaakchirurg zelf te bespreken. Uiteraard werken wij hier graag aan mee. Om een intercollegiaal gesprek aan te vragen kunt u telefonisch contact met ons opnemen: 020-2373637.

Privacy

Wij werken wij met Zorgmail en wij behandelen alle privacygevoelige gegevens met uiterste zorgvuldigheid. Zowel digitaal als op fysiek op locatie zijn er verschillende veiligheidsmaatregelen getroffen om met deze patiënten data om te gaan. Meer informatie.