Overslaan naar hoofdinhoud

Welke behandelingen biedt KMC?

Mondchirurgie

Verwijderen van tanden, kiezen, verstandskiezen en wortelresten

Vaak is de mond niet groot genoeg voor vier extra verstandskiezen, groeien verstandskiezen in de verkeerde richting of veroorzaken ontstekingen in de mond. Uw verstandskiezen zullen in zo’n geval onder plaatselijke verdoving moeten worden verwijderd. Om uw verstandskies te kunnen verwijderen maakt de kaakchirurg een klein sneetje in het tandvlees rondom de kies. Als het nodig is, wordt ook een beetje bot rond de kies weggehaald met een boortje. In het Kaak Medisch Centrum voeren we alle kaakchirurgische behandelingen uit. Wel heeft u een verwijsbrief nodig om behandeld te kunnen worden. Uw tandarts, maar ook uw huisarts, kan u deze verwijsbrief geven.

Wortelpuntoperatie (apexresectie)

Onder het zichtbare gedeelte van een tand of kies bevindt zich de wortel. In iedere wortel loopt een wortelkanaal. Dit kanaal is gevuld met pulpa. Dit kan door tandbederf, een lekkende vulling of een val ontstoken raken. In dat geval voert uw tandarts een wortelkanaalbehandeling uit. Soms kan er ondanks een wortelkanaalbehandeling toch een ontsteking bij de wortelpunt ontstaan en moet er een apexresectie of wortelpuntoperatie uitgevoerd worden. Om een wortelpuntoperatie uit te kunnen voeren maakt de kaakchirurg een kleine snee in het tandvlees en klapt dit iets open. Vervolgens boort hij met een klein boortje door het bot naar de punt van de wortel en maakt de wortel schoon. Vaak wordt er ook een stukje van de wortelpunt weggehaald. Daarna vult hij het einde van het wortelkanaal op met een kleine vulling. Op deze manier wordt het kanaal afgesloten waardoor nieuwe ontstekingen in de toekomst worden voorkomen. De wortelpuntoperatie gebeurt onder plaatselijke verdoving. U bent bij ons welkom voor een wortelpuntoperatie met een verwijsbrief.

Diagnostiek en behandeling van slijmvliesafwijkingen in de mondholte

De slijmvliezen zijn de bekleding van uw mond, wangen, tong en uw kaken. Normaal gesproken zien deze er mooi roze en gezond uit. Maar er kunnen veel verschillende afwijkingen optreden, denk aan witte strepen, maar ook rode felle plekken of niet vanzelf genezende aften. Vaak nemen we bij dit soort klachten een biopt dat verder moet worden onderzocht. Vervolgens kan er een diagnose worden gesteld en een behandelplan worden gemaakt. De behandeling van slijmvliesafwijkingen lopen uiteen. Soms volstaat een behandeling met medicijnen. Soms is het nodig de afwijking met behulp van lasertherapie of operatief te verwijderen. Denkt u last te hebben van een slijmvliesafwijking in uw mond? Dan bent u met een verwijzing van uw huisarts of tandarts welkom voor een behandeling.

Vrijleggen van geïmpacteerde gebitselementen

Na het melkgebit, wordt het blijvende gebit tussen het tiende en dertiende levensjaar voltooid. Soms komt het voor dat tanden en kiezen wel zijn aangelegd, maar niet goed doorkomen. En is het nodig om deze tanden of kiezen vrij te leggen. Het vrijleggen gebeurt onder plaatselijke verdoving. Nadat de verdoving is gegeven zal de kaakchirurg een venster maken in het bot en tandvlees, waaronder de tand of kies ligt. Daarna plaatst hij een bracket en kan de orthodontist de tand naar de juiste plek in de tandenrij begeleiden. Heeft uw kind last van tanden of kiezen die niet doorkomen? Laat u dan door uw tandarts of orthodontist doorverwijzen voor behandeling.

Andere behandelingen: