Overslaan naar hoofdinhoud

Welke behandelingen biedt KMC?

Kaak- en aangezichtschirurgie

Diagnostiek en behandeling van kaakgewrichtsklachten

Bij kaakgewrichtsklachten gaat het om stoornissen van het kauwstelsel. Ons kauwstelsel bestaat uit kauwspieren, twee kaakgewrichten en het gebit. Het kaakgewricht is omgeven door banden, pezen en kauwspieren. Dankzij de kauwspieren kunnen we ons gebit gebruiken, maar ook slikken, spreken, lachen en geeuwen. Als er iets mis is met ons kauwstelsel kan dit klachten geven, zoals knappen of een krakend geluid bij het kauwen. Er kan pijn optreden in het gewricht ter hoogte van het oor. De tanden en kiezen, maar ook spieren in halsgebied kunnen overgevoelig of pijnlijk zijn. En uw gebit kan overmatig slijten. Wij bieden diverse behandelingen aan om deze klachten te verhelpen. Met een verwijzing van uw tandarts of huisarts kunt u bij ons terecht.

Reconstructieve chirurgie ten behoeve van implantologie

Een tandheelkundig implantaat is een kunstwortel van titanium die in het kaakbot wordt geplaatst wanneer uw eigen tand of kies verloren is gegaan. Het implantaat wordt door de kaakchirurg in het bot geplaatst. Wanneer dit bot is vastgegroeid aan het implantaat kan er een kroon, brug of prothese op bevestigd worden. Uw gebit is weer compleet. Heeft u ook een implantaat nodig? Maak een afspraak bij ons en we vertellen u in eerst alles over de mogelijkheden.

Kaakoperaties: Orthognatische chirurgie/kaakorthopedie (verplaatsen onder en/of bovenkaak)

Als uw tanden of kiezen scheef staan, gaat u naar de orthodontist. Zij verplaatsen tanden en kiezen om zo een stabiele beet te maken, dat wil zeggen dat tanden en kiezen goed op elkaar passen. Maar soms staan ook de kaken niet in de goede positie waardoor er geen stabiele beet mogelijk is. In zo’n geval is een kaakcorrectie nodig. Bijt u met de ondertanden in het gehemelte? Dit is pijnlijk en leidt soms zelfs tot het verlies van de boventanden. Andere redenen voor een kaakcorrectie zijn een te grote of kleine kin, een scheve kaak, een slecht sluitende mond of een mond die te veel tandvlees laat zien. U bent bij ons altijd welkom voor een consult waarin wij u informeren over de mogelijkheden en kosten. Heeft u een specifieke vraag voor onze kaakchirurgen? Mail dan naar info@kaakmedischcentrum.nl.

Kin correcties/kin plastiek

Er kunnen tal van reden zijn waarom u niet tevreden bent over de harmonie tussen neus en kin, en het profiel van uw gezicht. Zo kan uw kin te klein zijn of heeft u last van een scheve kin? Bij ons kunt u terecht voor een kin correctie. U bent bij ons altijd welkom voor eerste consult waarin wij u informeren over de mogelijkheden en kosten. Heeft u een specifieke vraag voor de kaakchirurg?  Mail dan naar info@kaakmedischcentrum.nl.

Andere behandelingen: